ОСТАННІ НОВИНИ

Про український Голодомор вивчають в американських школах

|

У Бостоні, центрі штату Массачусетс США, 31 жовтня пройдуть слухання щодо можливого внесення теми українського Голодомору 1932—1933 років до навчальної програми з історії вищих шкіл штату. Про це інформує прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

Як повідомляє медіа-портал української діаспори «VIDIA», Комітет Голодомору закликає українців прийти на засідання в Капітолій штату Массачусетс та підтримати прийняття рішення.

«Якщо цей законопроект буде прийнято, Массачусетс стане другим штатом, у якому в американських школах розповідатимуть про Голодомор. З 2005 року такої домовленості досягнуто у Іллінойсі», — пишуть на сайті.

Додамо, американські школярі та студенти є постійними відвідувачами Українського національного музею в Чикаго, де в окремій виставковій залі міститься постійна і найбільша у США документальна виставка про Голодомор в Україні.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *