ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальну солістку Абдулліну викликали на допит

|

Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну, яка назвала українські школи «бидлячими», викликали на допит у межах відкритого кримінального провадження. Про це повідомила прес-офіцер Шевченківського райуправління міліції ГУ МВС у м.Києві Наталія Калиновська, пише Укрінформ.

За словами речниці, співачці інкримінується порушення рівноправності громадян залежно від їх расової чи національної належності (ч.1 ст.161 КК України). Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до 5 років.

«Абдулліна буде допитана найближчим часом, її уже викликано до слідчого», – сказала Калиновська. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що 5 вересня сопрано української опери Катерина Абдулліна у своїх коментарях у Facebook обізвала українських школярів та їх батьків. Співачка хвалилася тим, що віддала дітей вчитися в російську гімназію, яка відрізняється від «звичайних бидлячих шкіл». До того ж, артистка раділа, що її дочка не ходить до української школи і «вчиться серед морально здорових дітей. А не серед бидла».

Після обуреної реакції у ЗМІ головний режисер театру Анатолій Солов´яненко порадив співачці написати заяву про звільнення. Сама артистка заявляє, що пост про «бидлячі школи» писала не вона, а її акаунт в соцмережі зламали.

Фото: abdullina.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *