ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі ім. М.Заньковецької зменшать кількість глядацьких місць

|

У Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької зменшать кількість глядацьких місць у залі. Це буде зроблено під час капітального ремонту будівлі театру, розповів директор ТзОВ «УкрДизайнГруп» Ігор Кузьмак.

«Однозначно буде зменшена кількість глядацьких місць. Справа в тому, що без відома самого театру, так історично склалось, у будівлі стало багато комерційної нерухомості, приватного житла, що порушило цілісність функціонування театру. Тому, якщо реконструювати театр за нормами, які сьогодні вимагаються, то кількість глядацьких місць потрібно зменшити. Як це відіб’ється на комерційній частині наразі невідомо», – зазначив він.

І.Кузьмак також додав, що у глядацькому залі будуть замінені крісла. «Будуть комфортні самі місця, вони будуть більш зручні. Під іншим кутом буде зроблено сам партер театру для кращого візуального огляду того, що відбуватиметься на сцені. Також буде перероблено освітлення сцени», – сказав він.

Водночас головний архітектор проекту Ірина Томашевська розповіла, що кількість місць у глядацькому залі буде зменшено з 800 до 685. Однак це не відіб’ється на дохідній частині театру, натомість покращиться комфорт глядачів і пожежна безпека.

«Аби максимально об’єктивно відтворити у глядацькій залі усі речі, пов’язані зі звуком, теплом, вентиляцією, кондиціонуванням, тощо, ми використовували лазерне 3Д-сканування. До прикладу, будуть усунені зокрема глухі місця у залі, тобто, де погано доходить звук зі сцени», – зазначила І.Томашевська.

Нагадаємо, протягом 3-5 років театр ім.. М.Заньковецької мають капітально відреставрувати. Кошторисна вартість робіт становить приблизно 500-600 млн грн. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація, вартість якої складе 7 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *