ОСТАННІ НОВИНИ

Театр ім. Марії Заньковецької розпочав ґрунтовну підготовку до 100-літнього ювілею

|

Сторічний ювілей Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької Львів відзначатиме у 2017 році, однак вже сьогодні керівництво театру вирішило серйозно підійти до цього питання та скласти програму святкування. Про це під час прес-конференції розповів генеральний директор театру, заслужений діяч України Андрій Мацяк.

Він зазначив, що вже є постанова Верховної Ради України про відзначення 100-річчя театру від часу його заснування.

Відтак, на сьогодні створено оргкомітет, який працює над програмою святкування ювілею театру.

«Дирекція театру вважає за необхідне так швидко почати цю роботу, тому що ми хочемо до цього підійти надзвичайно фундаментально», – наголосив Андрій Мацяк.

Так, за словами А.Мацяка, планується опублікувати ґрунтовне видання науково-театрознавчого характеру про історію театру. Над виданням працюватиме велика група театрознавців, вони розпочнуть свою роботу вже наступного року.

«Потрібно провести величезну пошукову роботу, в тому числі за межами України, зокрема в Сибіру, де театр був протягом війни. Можливо, центр цієї величезної роботи зроблять у Києві, а ми звідси будемо допомагати», – зазначив директор театру.

Він також повідомив, що до столітнього ювілею вони хочуть підготувати фільм про історію театру, видати ювілейну поштову марку, провести науково-практичну конференцію, де зберуть всіх провідних театрознавців України та з-за кордону, а також планують провести театральний фестиваль, на який запросять не лише українські театри, але й колективи з Польщі, Росії та Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *