ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили два пам’ятники борцям за волю України

|

На Львівщині за програмою обласної ради встановили два пам’ятники борцям за волю України, – інформує прес-служба Львівської облради.

Одну зі скульптур як символ мужності, нескореної волі та відваги встановили на кладовищі у селі Карачинів Яворівського району – на місці поховання вояків ОУН-УПА.

Участь у відкритті та освячені пам’ятника борцям за волю України взяла помічник голови Львівської обласної ради Петра Колодія Анна Дацко. На заході також були присутні представники духовенства.

Зокрема, у своїй промові один із священнослужителів розповів легенду про те, що на місці, де відбувається відкриття цього пам’ятника, похоронені два рідні брати. Спершу вони переховувалися від представників Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС), однак, коли виникла загроза потрапити у полон, то один з братів застрелив іншого, після чого встромив собі у груди багнет. Саме це місце до нині вважається тим, де поховані жертви НКВС.

Ще один пам’ятник, відкритий відповідно до Програми Львівської обласної ради «Вшанування місць загибелі та боїв за українську незалежність», освятили у селі Подусільна Перемишлянського району, розташованому на межі Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Участь в урочистостях з нагоди цієї події взяв депутат Львівської обласної ради Ярослав Мудрий. За його словами, символ місця, де встановлено пам’ятник, є дерев’яна булава. «За народною творчістю дерев’яна булава є символом боротьби українського народу за свою волю. Цей символ єднає чотири доби боротьби українців за незалежність – княжі часи, козацьку добу, добу Січового Стрілецтва і сучасну добу – Української повстанської армії», – зауважив Ярослав Мудрий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *