ОСТАННІ НОВИНИ

На винесення трансформаторної підстанції з дворику театру Заньковецької піде 2,5 млн грн.

|

Приблизно 2,5 млн грн. буде витрачено на винесення старої трансформаторної підстанції з території Національного театру імені Марії Заньковецької. Демонтаж підстанції планують здійснити до кінця цього року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор ТзОВ «УкрДизайнГруп» Ігор Кузьмак.

За його словами, типова підстанція знаходиться у внутрішньому дворику театру і станом на сьогодні вона уже не відповідає технічним умовам. “Підстанція – це інженерна споруда, яка не відповідає нормативам для того, щоб розміщуватись в громадських центрах. Для нормального функціонування театру і безпеки людей, цю станції потрібно чимшвидше винести”, – сказав І.Кузьмак.

Водночас як повідомив заступник генерального директора Національного театру імені Марії Заньковецької з питань капітального будівництва Роман Порада, для винесення підстанції та електричних мереж, а також закупівлі нових трансформаторів на сьогодні вже оголошено тендер. «Десь на початку листопада буде оголошено переможця цього тендеру і, відповідно, будуть розпочаті роботи з демонтажу цієї підстанції», – зазначив він.

Трансформаторну підстанцію, за його словами, перенесуть у підвали театру, що знаходяться на терасі по вул. Торговій. Старі трансформатори будуть замінені на нові сучасні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *