ОСТАННІ НОВИНИ

Власники канатної дороги на «Знесінні» позрізували дерев на 27 тис грн.

|

Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено повторну позапланову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та додержання режиму територій і об’єктів природно-заповідного фонду в Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» щодо встановлення тролейної переправи «Zip Line». Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області.

У результаті перевірки виявлено факти порушення ст. 7, 9¹, 64 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», а саме: незаконно зрізані дев’ять дерев породи акація, чотири дерева породи клен та одне дерево породи вільха. Крім цього, внаслідок обрізування верхівок дерев в межах господарської зони парку вздовж тролейної переправи «Zip Line» виявлено пошкоджені до ступеня припинення росту два дерева породи клен та одного дерева породи верба.

Дозвільні документи на право зрізування дерев в адміністрації регіонального ландшафтного парку «Знесіння» відсутні.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної рубки чотирнадцяти дерев та пошкодженням до ступеня припинення росту трьох дерев, розрахований згідно додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №541 становить 26,696  тис. грн.

Нагадаємо, в результаті попередньої перевірки ТзОВ «Кайзер Парк» за фактом виявлених порушень природоохоронного законодавства було нараховано збитки на суму 13,481 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *