ОСТАННІ НОВИНИ

Українці витрачають на купівлю житла «брудні» гроші

|

Більше 30% угод щодо купівлі квартир на вторинному ринку житла відбуваються за нелегально отримані гроші. Про це в коментарі УНН сказав провідний спеціаліст департаменту маркетингу одного зі столичних агентств нерухомості Сергій Костецький.

Костецький прокоментував вплив постанови Нацбанку “Про встановлення граничної суми готівкових”, що обмежують операції з готівкою на суму 150 тисяч, на ринок житла України.

“Зрозуміло, що більше 30% усіх покупок, що здійснюються на вторинному ринку, – це за гроші, які не зовсім легально отримані (усі ми знаємо про “чорні” зарплати). Тому люди намагаються не “світити” гроші, і кількість угод дуже різко впала протягом останнього місяця. Зрозуміло, що на первинному ринку кількість угод росте більш інтенсивно, адже на нього це ніяк не вплинуло – там і так все завжди йшло по безготівковим розрахункам. Тому я думаю, що у найближчі декілька років, якщо в цей закон (про обмеження готівкових розрахунків – ред.) не внесуть змін, то вторинний ринок буде розвиватися менш активно”, – спрогнозував С.Костецький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *