ОСТАННІ НОВИНИ

До 71-ї річниці утворення УПА міська рада виплатить матеріальну допомогу

|

З нагоди 71-ї річниці УПА управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову матеріальну допомогу по 200 грн 377-ми львів’янам з числа ветеранів УПА, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту. Виплату проводитимуть відповідно до розпорядження міського голови. На ці потреби в бюджеті міста передбачено 75,4 тис. грн., інформує прес-служба Львівської міськради.

«Щорічно, окрім систематичних соціальних гарантій з боку міста, ми намагаємось додатково охопити увагою, підтримкою людей, які боролись за наше вільне сьогодення в незалежній державі. Тому переоцінити подвиг цих людей не можна», – розповідає Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради.

Також управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову грошову допомогу вдовам/вдівцям ветеранів УПА та вдовам/вдівцям політв’язнів – мешканців м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту.

Розмір допомоги – по 300 грн. На ці потреби в бюджеті міста передбачено кошти в сумі 36,9 тис. грн. Виплату проводитимуть відповідно до розпорядження міського голови.

Довідка

Покрова Пресвятої Богородиці – християнське і народне свято, відзначається церквами східного обряду (православними та греко-католиками) 14 жовтня.

1942 року у цей день було офіційно утворено Українську повстанську армію, тому традиційно це також день УПА.

Львів пам’ятає власних героїв. Щорічно 14 жовтня громадськість відзначає річницю утворення Української повстанської армії (УПА), яка власним прикладом героїчного минулого творила передумови становлення незалежного українського сьогодення – Незалежної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *