ОСТАННІ НОВИНИ

Українець став найкращим легкоатлетом Європи 2013 року

|

Українця Богдана Бондаренка визнано найкращим легкоатлетом Європи в 2013 році. Про це стало відомо під час церемонії нагородження ЄА в Таллінні, пише Чемпіон.

У 2013 році Богдан виграв чемпіонат світу та «Діамантову лігу» зі стрибків у висоту, встановив національний рекорд (2,41 м).

На 2,41 м Бондаренко злітав двічі – на етапі «Діамантової ліги» в Лозанні та на чемпіонаті світу в Москві. З цим стрибком він став четвертим атлетом за всю історію, якому вдалося злетіти вище, ніж на 2,40 м. Він кілька разів штурмував світовий рекорд і був дуже близький до успіху.

«Зараз у секторі для стрибків у висоту виступають дуже сильні спортсмени. Кожен з них може встановити світовий рекорд, але… Я не спатиму, доки не стану рекордсменом світу», – зазначив Бондаренко.

Найкращою атлеткою місяця визнали Зузану Хейнову з Чехії (чемпіонка світу на 400 метрів з бар’єрами).

Зазначимо також, що тренер Богдана і його тато Віктор Бондаренко та наставник Натілії Лупу Анатолій Якимчук отримали тренерські нагороди ЄА, а Наталія Білуха – нагороду ЄА “Жіноче лідерство”, пише офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

Фото: Isport.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *