На Львівщині затримали фуру з контрабандою на 15 млн гривень

|

Оперативними співробітниками Головного управління Міндоходів у м.Києві на території Львівської області неподалік від кордону України з Республікою Польща було вилучено значну партію товарів, які вантажівкою з причепом переміщались через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.  Про це інформує прес-служба Міндоходів.

Як з’ясували оперативники, замість зазначених в митних документах фотопластин для друку та синтетичних фарб загальною вартістю 90 тисяч гривень, в автомобілі перевозились останні моделі теле –, аудіо –,  комп’ютерної техніки та смартфонів провідних світових брендів, а також велика кількість різноманітного одягу з ярликами всесвітньо відомих дизайнерів.

Орієнтовна ринкова вартість вилучених товарів становить 15 мільйонів гривень, що свідчить про спробу ухилитись від сплати до бюджету майже 3 мільйонів гривень податку на додану вартість лише на етапі їх ввезення на митну територію України.

«Цей факт не є поодиноким. Так, з початку поточного року оперативниками Головного управління Міндоходів у м.Києві вилучено товарно-матеріальних цінностей, що перетинали митний кордон України з порушенням вимог чинного законодавства, на суму майже 170 мільйонів гривень», – зазначив Перший заступник начальника Головного управління – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у м. Києві Ігор Усик.

Фото – PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *