ОСТАННІ НОВИНИ

Соціалісти обрали новим головою поціновувача модельок і Парижа

|

Соцпартія під час XIX з`їзду на безальтернативній основі обрала своїм лідером Петра Устенка, а головою Миколу Рудьковського. З`їзд тривав понад сім годин, і участь у ньому взяли 210 делегатів.

Під час з`їзду було переобране керівництво партії. Лідером СПУ став Петро Устенко, а головою — колишній перший секретар політради СПУ, нині народний депутат Рудьковський (фракція Партії регіонів), пише Комерсант-Україна.

“На пост голови був ще один кандидат – Валентина Семенюк-Самсоненко (колишній голова Фонду держмайна), але вона взяла самовідвід. Коли обирали лідера партії, із залу також запропонували кандидатури Валентини Семенюк-Самсоненко й Олександра Мороза, але вони обоє знову взяли самовідвід”, – розповів перший заступник голови СПУ Юрій Ткаченко. 

У СПУ запевняють, що Рудьковський відновився в рядах СПУ близько року тому під час виборчої кампанії на минулих парламентських виборах.

“Від багатьох партійців надходили пропозиції, щоб Микола Рудьковський очолив партію. Особливо тепер, коли він став депутатом Ради, щоб у СПУ була трибуна в парламенті. Я особисто впевнений, що Микола Миколайович допоможе повернути Соцпартію на велику політичну арену”, – заявив глава Центральної контрольної комісії СПУ Микола Салтановський. 

За інформацією видання, Мороз збереже свою посаду засновника СПУ, а також одержить посаду у партійній організації, яка координуватиме роботу всіх напрямків діяльності політичної сили.

Нагадаємо, Рудьковський претендував на пост глави СПУ у 2011 році. Однак тоді перемога з перевагою в 15 голосів дісталася засновнику СПУ Морозу.

Після програшу Рудьковського спочатку виключили з політради з формулюванням “за дії, несумісні зі статутом партії”, після чого, у грудні того ж року, він демонстративно вийшов з політичної сили.

На парламентських виборах в 2012 році Рудьковський пройшов у Верховну раду за округом № 210 (Чернігівська область) як самовисуванець. 

Як відомо, Рудьковський був міністром транспорту в уряді Януковича. Пізніше проти нього порушили справу за розтрату державних коштів (390 тисяч доларів) через політ з моделлю Олександрою Ніколаєнко до Парижу.

Міністр навіть був затриманий, але влітку 2010 Печерський суд закрив цю справу.

tyzhden

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *