ОСТАННІ НОВИНИ

«Свободі» блокують виїзд до Києва на Марш УПА

|

Активісти ВО «Свобода» заявляють, що правоохоронці різними методами залякують перевізників, щоб ті не доставляли місцевих представників «Свободи» на Марш боротьби до Києва, пишуть Коментарі.

Як повідомили «Коментарям» у «Свободі», зокрема, водій з Сум розповів, що до нього звернулися представники правоохоронних органів і погрожували вилученням ліцензії на пасажирські перевезення, якщо він повезе «свободівців» до столиці.

«Проте, незважаючи на погрози, водій все ж погодився везти націоналістів на святкування Покрови», – зазначили у «Свободі». Також про перешкоджання в доїзді до Києва заявили націоналісти з Рахівського та Тячівського районів Закарпатської області. Власники автобусів повідомили, що напередодні їх збирали представники ДАІ та СБУ для «профілактичної бесіди», в результаті чого перевізники були змушені відмовитися від транспортування націоналістів. Водночас глава Рахівської районної організації «Свобода» Микола Косівський заявив, що всупереч перешкоджанню з боку влади, гуцули все одно приїдуть до столиці, аби взяти участь в Марші боротьби.

Крім того, у «Свободі» повідомили, що ввечері 13 жовтня поблизу Слов’янська на Донеччині бус, в якому їхали активісти об’єднання з Краматорська, обігнав автомобіль. «З машини вийшов чоловік у камуфляжі і кинув каменем по мікроавтобусу, розбивши лобове скло. Незадовго до цього поблизу Краматорська маршрутку зупинялися працівники ДАІ, які наполегливо переконували водія і «свободівців», що не варто їхати до Києва», – розповіли у «Свободі».

Як повідомляли «Коментарі», 14 жовтня «Свобода» планує проведення у Києві Маршу боротьби. Заявлено, що в мітингу візьмуть участь 15 тис. осіб. Раніше в «Свободі» уже заявляли, що влада чинить тиск на перевізників, аби ті відмовилися везти активістів ВО «Свобода» на Марш боротьби УПА. Зокрема, в Миколаєві більше 10 перевізників спочатку погоджувалися надавати транспортні послуги, але в останній момент скасовували попередню домовленість.

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *