ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський залізничний вокзал перевірять на зручність для незрячих

|

15 жовтня о 16.00 Львівський залізничний вокзал перевірятимуть на зручність для незрячих. Свою третю акцію з просторового орієнтування незрячих у всесвітній День білої тростини проведуть співробітники львівського навчально-реабілітаційного центру «Левеня» у партнерстві з Національною асамблеєю інвалідів. Мета акції – в черговий раз привернути увагу суспільства до проблем незрячих людей, повідомили у Навчально-реабілітаційному центрі «Левеня».

«Під час підготовки до Євро-2012, коли будувались нові спортивні арени, ремонтувались об’єкти транспортної інфраструктури наших міст, відбулися певні позитивні зміни, щодо врахування будівельниками проблем людей з обмеженими можливостями, які є також користувачами таких послуг. Ми хочемо перевірити їх зручність, і подякувати за те, що вже зроблено. Місто поступово стає зручнішим для незрячих, але хотілося б, щоб цей процес поширився і вийшов за межі зон масової концентрації людей», – зазначив заступник директора НРЦ «Левеня» Володимир Андрієнко.

Співробітники центру, які готують цю акцію, ретельно вивчили інфраструктуру привокзальної території і самого приміщення вокзалу, проклали маршрути від зупинки міського транспорту до вагону поїзда, якими зазвичай проходять пасажири. Цими маршрутами із пов’язками на очах пройдуть педагоги-реабілітологи, які працюють із незрячими дітьми. Представники засобів масової інформації також матимуть можливість пройти такими маршрутами з тростиною під контролем інструктора.

Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» – всеукраїнський експериментальний заклад освіти, який забезпечує сучасну систему навчання, виховання та комплексну реабілітацію, в тому числі медичну, дітей з проблемами зору. Це єдиний заклад в Україні, в якому живуть і навчаються сліпоглухі діти. Вихованцями Центру є діти, що проживають у Львові та Львівській області, а також діти з інших регіонів України, Росії, Білорусії, Молдови, що отримують тут консультативну та реабілітаційну допомогу.

Традиція вшановувати людей із обмеженими зоровими можливостями з’явилась у США 1969 року. В Україні День білої тростини вперше відзначали 1987 року. День Білої тростини покликаний нагадати суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, а також про їх потреби, допомогу близьким та солідарність.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *