ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці підозрюють, що перед нинішнім футболом зазнають дискримінації

|

11 жовтня 2013 року в Харкові на стадіоні «Металіст» відбудеться ключовий поєдинок відбіркового циклу до Чемпіонату світу з футболу 2014 року між національними збірними України та Польщі. Патріотично налаштовані уболівальники заявляють, що під час матчу будуть використовувати червоно-чорні прапори УПА та іншу символіку національно-визвольних змагань ХХ сторіччя. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної організації ВО «Свобода».

У зв’язку з цим, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» наголошує, що ані революційний прапор УПА, ані інші патріотичні символи української історії не заборонені ФІФА чи УЕФА, а діяльність Степана Бандери та Романа Шухевича не було засуджено ані українськими, ані міжнародними державними організаціями.

Будь-які перешкоджання у використанні вищеозначеної символіки та атрибутики під час матчу між збірними України та Польщі 11 жовтня 2013 року, які чинитимуть правоохоронці чи посадові особи, ВО «Свобода» буде розцінювати як дискримінацію українців за національної ознакою. Усіх можливих винуватців буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Також націоналісти застерігають керманича Харківської області Михайла Добкіна від натяків і прямих звинувачень українських уболівальників, через яких українську збірну начебто можуть позбавити очок у турнірній таблиці.

«Деяким «губернаторам» потрібно спочатку звернути увагу на нацистські номери власної автівки й замінити їх, а вже потім базікати, демонструючи свою параноїдальну сутність, коли усюди вбачаються фашисти. У час, коли національній футбольній дружині потрібно максимум підтримки, керманич Харківщини дозволяє собі нахабно ображати українських уболівальників із різних куточків нашої держави.

Ніхто з чужинців чи з тих, хто тимчасово зараз перебуває при владі, окупованій кланом Януковича, не буде диктувати українцям, як підтримувати національну збірну України, яких героїв вшановувати і як трактувати історію»,  – наголосив народний депутат України свободівець Ігор Швайка.

Інформація щодо забороненої символіки расистського та неонацистського характеру тут: Заборонена символіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *