На Львівщині відкрили після реконструкції школу на 810 місць

|

 У 2013 році до нового навчального року в Україні було відкрито 10 нових шкіл. Проведено капітальний ремонт та реконструкцію ще понад 2 тис шкіл. Сьогодні – свято в місті Комарно Львівської області – відкривається після реконструкції школа на 810 місць. Завдяки цьому діти отримують комфортні умови навчання. Заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул  під час урочистого відкриття Комарнівської загальноосвітньої школи (Львівська обл), повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

На реконструкцію школи Уряд виділив понад 15 млн грн. Ця школа – єдина в м. Комарно з населенням 4 тисячі жителів.

В ході реконструкції було підсилено фундамент школи, проведено бетонування монолітного перекриття, здійснено надбудову мансардного поверху, влаштовано внутрішні та зовнішні інженерні мережі, а також  споруджено трансформаторну підстанцію та нову котельню, яка дозволить заощаджувати природний газ при опалюванні школи.

Здача в експлуатацію першого корпусу школи дала змогу ліквідувати навчання в дві зміни, яке проводилося в старому (другому) корпусі школи. Заняття в реконструйованому першому корпусі почнуться з понеділка, 14 жовтня.

«Всі діти – і які проживають у великих містах, і в невеличких населених пунктах – повинні мати рівний доступ до якісного і комфортного навчання. Це значною мірою залежить від застосування новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. В сучасному світі – це важлива складова формування високоосвіченої особистості та конкурентоспроможного випускника школи», – сказав Олександр Вілкул.

Комарнівська школа – учасник загальнонаціонального проекту «Відкритий світ», в рамках якого школи оснащуються сучасною комп’ютерною технікою з доступом до інтернету. Після реконструкції в школі було створено клас інформатики.

Під час урочистого відкриття Олександр Вілкул вручив Комарнівській загальноосвітній школі в подарунок нові комп’ютери, що дозволить влаштувати додатковий комп’ютерний клас.

«До початку навчального року в рамках програми «Відкритий світ» було оснащено комп’ютерами 54 навчальні заклади в усіх областях України. Зараз розпочинається другий етап проекту – по оснащенню ще 2 тисяч шкіл», – сказав Олександр Вілкул.

2-у чергу реконструкції середньої школі міста Комарно Львівської області планується завершити у наступному році. В ході робіт передбачено будівництво блоку зі шкільною їдальнею, актовим та спортивним залом, навчальними кабінетами, зокрема фізики, хімії, біології, лабораторіями, навчально-виробничою майстернею.

«Важливим напрямом підвищення якості освіти є створення ланцюжка «школа – ВНЗ – перше робоче місце», мета якого – адаптація освіти до реальних потреб ринку праці. Закінчення реконструкції 2-ї черги Комарнівської школи, яка є центром освітнього округу (в який входить ще 7 сільських шкіл), дасть змогу організувати профільне навчання учнів», – сказав Олександр Вілкул.

Також завершення другої черги будівництва дасть можливість створити навчально-виховний комплекс «школа-садок» та забезпечити 100% охоплення дітей міста якісною дошкільною освітою. Наразі дитячі садочки в м. Комарно розміщені в пристосованих приміщеннях.

В цілому у Львівській області з 2010 року було відкрито після будівництва та реконструкції 10 шкіл та навчально-виховних комплексів загалом на понад 2 тис місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *