ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії вважають, що Україна заполітизувала вбивство моряків на Азові

|

У Міністерстві закордонних справ РФ вважають, що інцидент із загибеллю чотирьох українських моряків в Азовському морі і поверненням п´ятого рибалки Олександра Федоровича, який вижив, політизоване в Україні. Про це заявив сьогодні на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає «ИТАР-ТАСС».

«Зараз питанням впритул займаються прокуратури двох держав. На жаль, інцидент з такими важкими наслідками дуже політизовано на Україні», – сказав Лукашевич. Він додав, що це питання неодноразово обговорювалося по лінії зовнішньополітичних відомств двох країн.

«Дуже сподіваюся, що через ці контакти, через цей діалог вдасться вирішити це без шкоди нашим братським стосункам з Україною», – зазначив представник РФ.

Нагадаємо, що 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка український баркас протаранив катер Берегової охорони прикордонної служби Росії. Одного українця – Олександра Федоровича  вдалося врятувати, четверо потонули. Кабмін виділив 400 тис. грн сім´ям загиблих рибалок.

Російська сторона звинуватила рибалку, що вижив, у піратстві і заборонила виїзд з країни. Пізніше Росія відмовилася співпрацювати з Україною щодо спільного розслідування загибелі чотирьох громадян України в Азовському морі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *