ОСТАННІ НОВИНИ

У більшості випадків сміття на Львівщині вивозять із порушеннями – АМКУ

|

Працівники Львівського відділення Антимонопольного комітету України провели дослідження здійснення органами місцевого самоврядування владних повноважень щодо визначення виконавців послуг на ринку збору, вивезення та захоронення побутових відходів і встановили, що із 45-ти опитаних (міських, сільських, селищних рад) 25 порушили Закон України «Про захист економічної конкуренції». Про це сьогодні під час прес-конференції розповів голова Львівського обласного територіального відділення АМКУ Андрій Басараба.

«Станом на сьогодні аналіз ринку вивезення та захоронення побутових відходів є у завершальній стадії. Але з завершенням важко», – сказав він.

А.Басараба зазначив, що у більшості випадків вивезення відходів відбувається з порушенням, оскільки не проводяться відповідні тендери.

Відтак, за його словами, за результатами провадження справ прийнято 25 рішень, якими зобов’язано виконавчі комітети органів місцевого самоврядування провести конкурси, за результатами яких визначити виконавців послуг.

Водночас перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зі свого боку додав, що найбільша конкуренція між перевізниками існує якраз у Львові. «На ринку Львова у сфері вивезення твердих побутових відходів якраз існує конкурентне середовище, адже тут є і комунальне підприємство, і приватні. На сьогодні ми вважаємо, що цей ринок є демонополізований і у ньому відбувається достатньо жорстка боротьба між перевізниками за вивезення сміття», – сказав він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *