ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Львівщини «нагострилась» на 75 млн дол

|

75 млн. доларів іноземних інвестицій залучено у розвиток економіки Львівщини у 2013 році. Про це сьогодні під час прес-конференції щодо реалізації в області завдань, доручень Президента України щодо залучення інвестицій та впровадження інновацій в економіку регіону повідомив директор департаменту економічного розвитку, інвестицій та промисловості Львівської ОДА Денис Шмигаль.

За словами доповідача, найбільше іноземні інвестори вкладають кошти у сільське господарство та у сферу енергозбереження.

«Завтра на Львівщині стартує ХІІІ Міжнародний Економічний Форум, на якому заплановано підписання важливих угод. Так, невдовзі на території Сколівського, Старосамбірського та Турківського районів запрацює потужна Смеричанська вітрова електростанція. Лише цей проект дасть можливість залучити в економіку області близько 100 млн. доларів інвестицій впродовж наступних 1,5 року», – сказав Д. Шмигаль.

За його словами, проведення цьогорічного Форуму буде фінансово обґрунтованим – вже зараз кількість підписаних угод та сума інвестицій впродовж їх реалізації переважає витрати на організацію заходу. Також директор департаменту зазначив, що вкрай важливо, аби на Львівщину приходили великі інвестори.

Зокрема, на Форумі обговорять питання щодо побудови у Львові та області мережевих готелів. Представники таких компаній зацікавились пропозицією ОДА щодо будівництва комплексу мережевих готелів поблизу Яворівського озера.

«Вкрай важливо, що сьогодні влада на чолі з Президентом України створює усі умови для залучення іноземних інвестицій. Система індустріальних парків, яка активно розвивається на Львівщині, вже сьогодні дозволяє великим іноземним компаніям забути про бюрократичні процедури та створювати власні підприємства швидко та без перешкод», – підсумував Денис Шмигаль.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *