ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» пікетувала Держказначейство у Львові

|

Кілька десятків активістів та прихильників ВО «Батьківщина» під проводом депутатів місцевих рад пікетували сьогодні управління Держказначейства у Львівській області.

Приводом до цього стала постійно зростаюча заборгованість казначейства перед громадою Львова та області, яка досягла 49,4 млн. гривень. Критичність ситуації підсилює наближення кінця року, який і без казначейського саботажу завжди є тяжким для міської казни.

Загальний фонд міського бюджету недоотримав 13,8 млн. грн, бюджет розвитку – 12,5 млн. Найбільше це вдарить по працівниках бюджетної сфери, зокрема, вчителях та лікарях, які опинилися перед загрозою неотримання зарплатні.

Через непроплату субсидій, виділених на ремонт доріг, Львів ризикує перезимувати з розритами дорогами.  Станом на сьогоднішній день, казначейство «зависло» дорожникам 12,9 млн. грн.

Окрім загальноміської казни, потерпають і бюджети окремих районів. Найгірша ситуація в Шевченківській рай адміністрації, якій казначейство заборгувало 4,4 млн. грн. «,9 млн. становить порг перед Галицькою адміністрацією, 2,8 млн. – перед Сихівською.

«Прем’єр-міністр Азаров почтійно переконує нас: досить скиглити, беріть в руки лопату і йдіть годувати сім’ю. Але вже жодних сил немає годувати цю Сім’ю, апетити якої зростають Щоденно і Щохвилинно», -зіронізував депутат Львівської обласної ради Іван Стецькович.

Пікетувальники прийняли звернення до Держказначейства, в якому вимагають негайно здійснити усі проплати місцевим бюджетам та забезпечити нормальну життєдіяльність громад Львівщини. Звернення було передано керівництву управління Держказначейства у Львівській області.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *