ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник вже почав робити сюрпризи для абітурієнтів

|

У абітурієнтів заберуть «Конкурс», оскільки у Табачника є своя база. Як нагадується у повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України, яке мають у розпорядженні «Коментарі», в Умовах прийому до вищих навчальних закладів України не позиціонуються переважні права будь-якої приватної структури на інформування громадськості про хід вступної кампанії. А оскільки форма власності Львівської міської громадської організації «Центр освітньої політики», адміністратора системи «Конкурс», – приватна, то й сама система є приватною структурою.

Також у відомстві Дмитра Табачника наголошують, що наказом Міністерства освіти № 514 від 11 червня 2008 року, на підставі якого функціонує «Конкурс», не визначено розробника і розпорядника цієї інформаційної системи. Відзначимо, що цей наказ регламентує забезпечення функціонування системи, а не її розробки та управління, на що чітко зазначається у назві документа.

Крім того, наполягають в Міносвіти, останні два роки інформація, яка публікується в «Конкурсі», є копією даних Єдиної державної електронної бази з питань освіти, причому отримує цю інформацію «Конкурс» безкоштовно, а тому, впевнені у міністерстві, не може містити некоректних даних про хід вступної кампанії.

Як писали «Коментарі», в 2010 році програмне забезпечення та база даних системи були передані Міністерству освіти для розробки «Електронного вступу» і ЄДЕБО. Крім того, саме «Конкурс» допоміг виявити і нівелювати неточності в роботі ЄДЕБО у 2012 році.

У Міністерстві освіти також підтвердили, що розглядають питання про продовження співпраці з «Центром освітньої політики» на договірних умовах. При цьому у Табачника не виключили участі інших офіційних організацій у моніторингу вступної кампанії та інформуванні про неї громадськості.

Нагадаємо, система інформування абітурієнтів «Конкурс», яка добре себе зарекомендувала, була виключена з проекту Умов прийому до вишів у 2014 році, при цьому в МОН спочатку не змогли назвати виразні причини відмови. Опитані «Коментарями» експерти припускають, що в міністерстві можуть замінити систему створеною кілька років тому ЄДЕБО. Проте залишається неясним, хто буде адмініструвати нову систему інформування і, відповідно, наскільки достовірними будуть дані, що заливаються в неї.

Джерело фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *