ОСТАННІ НОВИНИ

Росія погрожує ввести візи для українців через Асоціацію з ЄС

|

У разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС Росія може запровадити візи для українців

Про це радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

За його словами, запровадження віз із Україною хотілося б уникнути, але така ймовірність існує.

«Якщо ми в рамках Митного союзу скасуємо паспортно-візовий контроль. Далі можливо виникнуть більш жорсткі вимоги до тих, хто в цей режим не увійшов. Тобто це формально може й не привести до запровадження віз з Україною та іншими державами, які не стали учасниками нашого об’єднання. Але, виходячи з логіки інтеграційного процесу, така загроза існує», – заявив Глазьєв.

«Якщо Україна увійде до Шенгенської зони з більшістю країн ЄС, а у нас, як і раніше, буде відсутній безвізовий режим з ЄС, то європейці змусять Україну запровадити візовий режим», – додав він.

Також Глазьєв зазначив, що українське керівництво ще півроку тому не мало ні українського, ні російського перекладу Угоди про асоціацію: «Ми взяли угоду у наших колег з Брюсселя англійською мовою, зробили переклад російською, українські міністри з великим інтересом її прочитали, коли я їм дав. Вони до цього не читали тексту».

За його словами українські переговорники «просто за своєю суттю були заангажовані. Для них було завдання узгодити документ як завгодно, лише б скоріше. І віце-прем’єр український, який парафував текст цієї угоди в грудні 2012 року англійською мовою, англійською не володіє».

«Тому, питання як він міг взяти на себе відповідальність парафувати текст, який прочитати він не може… Це все дуже дивні речі, які в нашій країні відбуватися не можуть, а там можуть», – додав він.

«Україна – велика країна, яка з нами завжди жила разом, і нам навіть важко собі уявити, що раптом обірвуться ці тисячі коопераційних зв’язків, з’явиться візовий режим на кордонах, і, як у кошмарному сні, ми згадуватимемо, що відбувалося під час грузинського конфлікту, коли тоді явно ворожа нам влада направляла українських фахівців воювати з російськими солдатами», – сказав Глазьєв.

Коментарі

Фото – ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *