ОСТАННІ НОВИНИ

Українці можуть подорожувати без віз до 77 країн світу – рейтинг

|

У 2013 році найбільш вільними від візових обмежень визнані Фінляндія, Швеція і Великобританія, жителям яких дозволений безвізовий в’їзд до 173 країн. При цьому українці можуть вільно подорожувати лише до 77 країн світу. Такі дані представлені в щорічному Індексі візових обмежень (Visa Restrictions Index), опублікованій міжнародною консалтинговою компанією Henley & Partners, передає портал Euromag.

Всього в рейтингу представлені 219 країн і територій світу. Так, друге місце в рейтингу розділили Данія, США і Німеччина – жителям цих країн дозволений вільний в´їзд до 172 країн. Замкнула трійку лідерів Італія з показником в 171 країну. Експерти Henley & Partners відзначають великий розрив між країнами «старого» і «нового» Євросоюзу.

Так, серед країн «за залізною завісою» більше свободи мають громадяни Угорщини (157 країн), Чехії, Словаччини та Словенії (155) і Польщі (153). Серед пострадянських країн лідерами з вільного пересування стали Латвія (152 країни) і Литва (151). Далі йдуть Росія (95) й Україна (77). У той же час громадяни Білорусі та Казахстану можуть їздити без віз до 61 країни, Грузії – до 60 країн, Молдавії – до 59 країн, Азербайджану та Киргизії – до 56 країн, Вірменії до 55 країн, Узбекистану – до 52 країн, Таджикистану – до 50 країн. Лідером свободи пересування серед арабських країн став Кувейт, паспорт якого дозволяє відвідати 77 країн. Закривають цей «рейтинг візової свободи» Пакистан і Сомалі (по 32 країни), Ірак (31) й Афганістан (28 країн).

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *