ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Галицького району «ні сном, ні духом», що відбувається у неї під носом

|

Кафе-бар «Старенький трамвай», який ще у липні був переміщений власниками із площі Галицької,1 на площу біля храму Успіння Пресвятої Богородиці на перехресті Підвальної та Руської, не має належним чином оформлених документів на розміщення його саме там. Однак, аби його звідти забрати – потрібне рішення суду. Про це сьогодні під час брифінгу сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Він не має належним чином оформлених документів. А щоб його звідти забрати – потрібне рішення суду. Тепер у нас, щоб ліквідувати будь-яке порушення потрібно рішення суду. А для цього потрібно видати припис на усунення. По цьому трамвайчику є дискусії з церквою», – сказав Садовий.

На запитання, чому тоді досі «Старенький трамвай» стоїть на площі біля храму Успіння Пресвятої Богородиці, якщо він не має належно оформлених документів, чи видавались приписи і чому місто не звернулось до суду, аби його звідти забрати, мер Львова перевів стрілки на голову Галицької районної адміністрації Ірину Чілімову. Однак клерк Садового, на подив журналістів, «ні сном, ні духом» про те, що відбувається в її районі.

«Я не готова зараз коментувати це питання. Знаю лише, що там були зміни до ухвали сесії. Коли підніму усю документацію, яка є в районній адміністрації, тоді зможу прокоментувати», – резюмувала І.Чілімова.

Позиція голови Галицької районної адміністрації є щонайменш дивною, адже історія з незаконним переміщенням кафе-бару «Старенький трамвай» тягнеться уже два місяці. А тим паче, що проти такого сусідства раніше виступали священнослужителі храму та мешканці будинку по вул.. Підвальній, 9.

Окрім того, журналіст «Львівського порталу» ще з самого початку цієї історії дзвонив до І.Чілімової за коментарем щодо даної ситуації. Однак чиновниця спершу попросила передзвонити їй через кілька хвилин, а потім взагалі не брала слухавки.

Нагадаємо, «Старенький трамвай» стояв на площі Галицькій біля пам’ятника королю Данилу з травня 2008 року. П`ять років ця конструкція простояла на площі попри відсутність дозволів на її встановлення та неодноразові спроби міської влади змусити підприємців демонтувати її.

Нарешті, у червні цього року Господарський суд Львівської області підтримав позов Галицької районної адміністрації Львова проти ТзОВ «Мережа концептуальних авторських ресторанів «!Фест» і зобов’язав останніх його демонтувати. А вже в середині липня трамвайчик незаконно опинився на площі перед храмом Успіння Пресвятої Богородиці на перехресті Підвальної та Руської.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *