ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школярі закликали водіїв зменшити швидкість

|

В рамках загальноміської кампанії «Львів – безпечне місто» для молодших учнів школи №31 волонтери провели тренінг про безпеку дорожнього руху, а 17 старшокласників вийшли на узбіччя дороги із знаками, щоб нагадати водіям про важливість обмеження швидкості.

Відтак, школярі протягом півгодини закликали водіїв знизити швидкість до 40 км/год., стоячи на узбіччі і тримаючи знак із символом «40», інформує прес-служба Львівської міськради.

 «Загальноміська кампанія з безпеки дорожнього руху «Львів-безпечне місто» поділяється на два напрямки: освітній напрям та інфраструктурний. Ми обираємо точки, даємо свої рекомендації щодо навчальних закладів, які є біля магістральних чи міжквартальних доріг з підвищеним рівнем небезпеки для пішоходів.

Як бачимо, сьогодні молоді люди закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, обирати безпечну швидкість, і, в свою чергу, дорожня служба монтує реальний знак, який інформує водіїв про те, що треба дотримуватись правил.

Станом на сьогодні в місті є близько 25 ділянок, де є низький рівень безпеки біля шкіл. Відтак, є розпрацьована програма, будуть встановлені знаки біля навчальних закладів, де траплялись неприємні інциденти. Там також буде модернізація в плані підвищення рівня безпеки на пішохідних переходах з використанням сучасних технологій – це нанесення спеціальної розмітки та монтування світловідбивачів, які будуть підвищувати рівень безпеки дітей», – зазначив Андрій Шевців, начальник управління внутрішньої  політики.

Загальноміська кампанія з безпеки дорожнього руху відбувається за підтримки Львівського міського управління міліції та Фонду сприяння безпеці дорожнього руху.

Додамо, подібні флеш-моби з монтуванням реальних знаків проводитимуть і надалі. Наступного тижня компанія «Дорожні знаки» береться до облаштування пішохідного переходу біля школи №48 на вул. Рубчака.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *