ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не бачить підстав звільняти Фалюту, якого підозрюють у фінансових махінаціях

|

В. о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта, який за інформацією журналістів причетний до розтрати 80 тисяч бюджетних гривень під час реконструкції парку «Високий замок», продовжує працювати у мерії. Більше того, міський голова Львова Андрій Садовий не бачить підстав його усувати від роботи.

«Якщо порушене провадження, то нехай воно ведеться. Нехай справа буде доведена до суду і суд прийме кінцеве рішення. Жодних рішень про відсторонення його від роботи немає, бо немає адекватних підстав», – сказав А.Садовий сьогодні під час брифінгу.

Окрім того, мер Львова зауважив, що на сьогодні місто досі залишається без постійного керівника УКБ. Це, за його словами, пов’язано з тим, що за усіма об’єктами, де УКБ проводить роботи, стежать контролюючі органи, а відтак потрібно мати сильну психіку, щоб це витримати.

«Щоб вирозуміли, кожна справа по підряду, до прикладу УКБ має 50-70 об’єктів роботи і по кожному з них ведуться перевірки всіма контролюючими органами. Тому і немає людини, яка би хотіла очолити УКБ. Фалюта виконуючий обов’язки. Людина, яка має намір зробити щось корисне, вона приходить і половину дня проводить у спілкуванні з правоохоронними органами. А це треба мати дуже сильну психіку, щоб це витримати», – додав А.Садовий. Нагадаємо, нещодавно прокуратура Львова повідомила про те, що посадовця Львівської міської ради підозрюють у розтраті державних коштів, передбачених на реконструкцію парку «Високий замок». Слідство встановило, що через незаконні дії чиновника одного з управлінь ЛМР завищено вартість виготовлення проекту реконструкції парку та виконаних будівельних робіт на його території. Відтак, з міського бюджету безпідставно розтрачено майже 80 тисяч гривень. На цей час посадовцю оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 191 КК України. Прокуратура Львова вживає заходи з метою завершення розслідування та скерування кримінального провадження стосовно згаданої службової особи на розгляд суду.

За інформацією журналістів, до махінацій причетний ніхто інший як в.о. УКБ Ігор Фалюта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *