ОСТАННІ НОВИНИ

Залізничники відмовилися вносити у квитки паспортні дані пасажирів

|

На сьогоднішні немає жодних законних підстав для реалізації ініціативи Департаменту транспортної міліції МВС щодо зазначення в залізничному квитку повних відомостей про пасажира  Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Нагадаємо, Департамент транспортної міліції для функціонування інформаційно – пошукової системи «Пошук – Магістраль» пропонував вносити в залізничний квиток прізвище, ім´я та по батькові пасажира, серію і номер документа, що засвідчує його особу.

«Укрзалізниця» у своїй відповіді на пропозицію МВС зазначає, що в ч.5 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» сказано, що обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб´єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законом.

Як вказують залізничники, чинним законодавством не встановлено необхідність внесення до квиток повного імені та по батькові пасажира, серії та номера документа, а також не встановлена ​​мета такої обробки. «Тобто на законодавчому рівні не закріплені вимоги щодо фіксації персональних даних про пасажирів», – йдеться у відповіді УЗ.

Крім того, за даними відомства, для реалізації ініціативи МВС необхідно розробити нове програмне забезпечення і пройти процедури реєстрації баз персональних даних.

«Згідно з чинною процедурою, ім´я та прізвище вносять у квиток зі слів пасажира, а вже при посадці він повинен пред´явити документ. Отримана таким чином інформація не формує базу персональних даних згідно з визначенням Закону України «Про захист персональних даних», а «Укрзалізниця» не володіє ними, не здійснює їх обробку і не передає третім особам», – підсумували в прес-службі відомства.

Як повідомляли «Коментарі», Міністерство внутрішніх справ України (МВС) запропонувало «Укрзалізниці» вносити в залізничний квиток пасажира крім ПІБ паспортні дані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *