ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працюватиме німецький експерт з розвитку міста

|

Протягом року міській владі в питаннях місцевого розвитку та планування міста допомагатиме експерт Центру міжнародної міграції та розвитку з Німеччини. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У Львові експерт Штефан Габі надаватиме консультації та обмінюватиметься досвідом з питань розвитку та стратегічного планування міста, а також співпрацюватиме із міжнародними донорськими організаціями.

«Перше, що потрібно зробити – пожвавити спілкування між зацікавленими сторонами у сфері планування міста. Необхідно отримати більш відкриту дискусію про розвиток міста. Друге – це питання мобільності, транспорту та руху загалом. На мій погляд, у Львові потрібно підтримувати пішоходів, тому що про них тут часто забувають», – зазначив експерт Центру міжнародної міграції та розвитку Штефан Габі.

Однією з ідей експерта є влаштувати містобудівне «кафе», яке може стати гарним місцем для згаданого вище довгострокового діалогу.

«Міська влада, а також громадські організації та ініціативи могли б організовувати там дебати на тему загальних міських питань, а також детальних планів та проектів», – додав Штефан Габі.

До прибуття в Україну експерт працював у румунському місті Тімішоара та в німецькому Лейпцигу, де опікувався розробкою комплексних стратегій розвитку як районних, так і федеративних міст спільно з зацікавленими сторонами та міськими адміністраціями, реалізацією стратегій та пошуком фінансування, обміном досвідом між європейськими містами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *