ОСТАННІ НОВИНИ

У "Батьківщині" обурені "цинічними" пропозиціями регіоналів щодо Тимошенко

|

У “Батьківщині” назвали провокативною пропозицію Партії регіонів про те, що потрібно створити законопроект, який би дозволив екс-прем`єру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном.

Про це йдеться в заяві політсили, оприлюдненій на її офіційному сайті.

“У парламенті зараз зареєстровано достатньо законодавчих ініціатив щодо припинення вибіркового правосуддя, зокрема про декриміналізацію ще сталінських 364 та 365 статей Кримінального кодексу України, законопроект про амністію тощо”, – сказано в повідомленні.

“Чергова пропозиція представників “регіоналів” є абсолютно цинічною і провокативною і тому, що чинне законодавство дозволяє засудженим лікуватися за кордоном. Так,  в основах законодавства про охорону здоров’я передбачено право кожного громадянина на лікування в закордонних лікарнях, а у Кримінально-виправному кодексі наголошується, що кожен засуджений користується усіма правами громадян України, якщо інше не передбачене нормативно-правовими актами”, – йдеться у заяві.

“Будь-яких обмежень щодо лікування засуджених за кордоном не встановлено” – сказано у заяві партії.

“Тому пропозиції окремих членів Партії регіонів щодо ухвалення спеціального ієзуїтського закону для випадку Юлії Тимошенко є демонстрацією відвертого небажання  нинішніх можновладців виконувати вимоги світової спільноти щодо припинення політичних репресій в Україні”, – наголошено в повідомленні.

“Підкреслюємо: Європа і все демократичне суспільство вимагають звільнення політв’язнів, в першу чергу Юлії Тимошенко, а не пошуку цинічних та збочених форм продовження політрепресій. Тому ми не допустимо ухвалення провокативних псевдодемократичних пропозицій і закликаємо вчинити так само наших партнерів по опозиції”, – підкреслили в “Батьківщині”.

“Батьківщина” повністю підтримує державницьку позицію свого лідера Юлії Тимошенко, яка погодилася на пропозицію місії Кокса-Кваснєвського за наслідками помилування здійснити лікування за кордоном. При цьому ще раз нагадуємо про те, що влада має забезпечити повну політичну та юридичну реабілітацію Тимошенко, не чекаючи рішення Євросуду з прав людини, яке, як ми щиро сподіваємося, покладе край абсурдним звинуваченням” – йдеться в заяві.

Як відомо, лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що необхідно ухвалити закон, який би дозволив Тимошенко виїзд закордон на лікування, однак цей закон на його думку, має розробити опозиція, оскільки для ПР “це було б гротескно”.

4 жовтня члени місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Квасневський подали президентові України Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

До того екс-прем`єрка дала свою згоду на лікування за кордоном.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *