ОСТАННІ НОВИНИ

Румуни знову лякають Україну землетрусом

|

Румунський дослідник, професор Франкфуртського інституту геології Георге Пуркару, який передбачив руйнівний землетрус 1977 року в Румунії, прогнозує новий потужний землетрус у горах Вранча магнітудою від 6,5 до 7,1 бала, що має статися в 2013 році.

Про це повідомляє румунський портал viata – libera.ro, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Результати досліджень останніх більше 1100 підземних поштовхів дають мені підстави стверджувати, що в 2013 році в горах Вранча у Румунії станеться землетрус, магнітуда якого становитиме від 6,5 до 7,1 бала», – заявив учений.

Почесний директор румунського Інституту фізики Землі Георге Мермуряну, зі свого боку, стверджує, що науково-історичний аналіз ситуації останніх 600 років не дають підстави стверджувати, що землетрус магнітудою вище 7 балів може статися найближчим часом.

«Враховуючи те, що в Румунії щорічно відбуваються від 350 до 400 землетрусів, і потужність їх становить від 2 до 6 балів, підземні поштовхи можна чекати у будь-який момент, проте немає ніяких підстав чекати, що підземні коливання перевищать позначку 7 балів, при яких можливі руйнування і людські жертви», – підкреслив Мермуряну.

Нагадаємо, два дні тому, 6 жовтня, в зоні Вранча (Румунія) уже стався землетрус. Сильні поштовхи відчули мешканці Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *