ОСТАННІ НОВИНИ

Українські діти страждають від інтернет-залежності

|

Глобальна самотність і життя у віртуальному світі є головними психологічними проблемами підростаючого покоління. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», повідомив професор, дитячий лікар-психотерапевт Микола Хайтович.

За його словами, сучасні діти переживають кризу ідентичності. Вони часто копіюють поведінку своїх батьків, зокрема, всі негативні сторони сімейного життя.

«У підлітковому суспільстві домінує віртуальна модель життя. Діти стали справжніми заручниками соціальних мереж. Вони можуть барвисто викладати свої думки онлайн, але для них великою складністю є спілкування з однолітками тет-а-тет. Інтернет-залежність ще складніше лікувати, ніж нарко- та алкозалежність. Оскільки зовнішніх деструктивних порушень немає, всі проблеми – виключно на підсвідомому рівні», – зазначив Хайтович .

Як стверджують дитячі психологи, за останнє десятиліття в країні збільшилася кількість гіперактивних дітей ( на 15-20 %). Такі діти скаржаться на проблеми з пам´яттю , уважністю тощо. Дуже часто підлітки звертаються за порадами, як побудувати відносини і навіть навчиться спілкуватися.

« У сучасних дітей часто відсутнє поняття подяки та діяльності. Дитина – це відображення реальної картини батьківських відносин. Щасливі діти ростуть в щасливих сім´ях, де батько і мати виконують своїх функції. Нам нав´язують модель соціуму «унісекс», де чоловічі і жіночих ролі періодично змінюються, як наслідок , – у дитини – повна соціальна дезорієнтація», – розповіла кандидат психологічних наук, психотерапевт Людмила Гридковець.

Також у списку найпоширеніших психологічних проблем молодого покоління знаходяться проблема пошуку себе, незнання своїх потенційних можливостей, глобальне самотність, невміння поводитися зі своїми емоціями, а також підвищений рівень агресії.

Як писали раніше «Коментарі», крик батьків провокує у дітей-підлітків проблемну поведінку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *