ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович доручив Пшонці вивчити ситуацію з львівськими уболівальниками

|

Президент України Віктор Янукович дав низку доручень, пов´язаних з рішенням ФІФА щодо України. Відповідне доручення, текст якого мають «Коментарі», глава держави підписав сьогодні, 7 жовтня.

Зокрема, прем´єр – міністру Миколі Азарову доручено до 16 грудня розробити і внести зміни до законодавства з питань забезпечення громадського порядку і громадської безпеки під час підготовки і проведення масових спортивних заходів відповідно до загальновизнаних міжнародних стандартів.

Генеральному прокурору Віктор Пшонці запропоновано «надати правову оцінку діям окремих вболівальників під час футбольного матчу кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу 2014 року з футболу між національними збірними командами України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня 2013 на стадіоні «Арена Львів» ( Львів), на які звернув увагу Дисциплінарний комітет ФІФА».

Крім того, міністру молоді та спорту Равілю Сафіулліну доручено забезпечити проведення за участю громадських об´єднань системної інформаційно-роз´яснювальної роботи з уболівальниками, волонтерами з питань дотримання глядачами правил поведінки на території спортивних споруд, інших вимог щодо забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час підготовки та проведення масових спортивних заходів.

Головам райадміністрацій, а також Севастопольської та Київської МДА доручено забезпечити контроль за дотриманням громадського порядку під час підготовки та проведення масових спортивних заходів.

Як повідомляли «Коментарі», ФІФА ухвалила рішення про покарання України за поведінку вболівальників під час матчу відбору чемпіонату світу проти Сан-Марино у Львові. Суркіс і Коньков домовилися про співпрацю і подали апеляцію у ФІФА. Пізніше ФІФА призупинила штрафні санкції на час апеляції: матч відбору ЧС – 2014 Україна – Польща відбудеться на харківському стадіоні «Металіст» з глядачами.

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *