ОСТАННІ НОВИНИ

Через необережність постраждало декілька пішоходів

|

Державтоінспекція Львівщини закликає пішоходів бути якомога уважнішими та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Також радимо у темну пору доби та за умов недостатньої видимості носити верхній одяг зі світловідбивачами, аби водії могли вчасно помітити вас. Пам’ятайте: нехтування елементарними правилами безпеки, поспіх та неуважність на дорозі можуть мати вкрай сумні наслідки, – застерігають у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.

Цієї суботи, 5 жовтня, близько 20.20 години у Дрогобичі на вулиці Винниченка внаслідок ДТП травмувалась 67-річна жінка. За попередніми даними, вона раптово вийшла на дорогу, до того ж не переконалась у відсутності небезпеки. Як наслідок, пішохід потрапила під колеса легковика. Постраждалу було госпіталізовано із переломом передпліччя.

Ще один прикрий випадок трапився того ж дня у Брюховичах. Ввечері на вулиці Львівській водій автомобіля «Деу Ланос» збив 35-річного місцевого мешканця. За попередньою інформацією, пішохід намагався перейти дорогу поза «зеброю», однак, не встиг. У результаті автопригоди чоловік отримав тілесні ушкодження. Медики діагностували у нього переломи.

А у неділю близько 3.45 години ночі у Винниках на вулиці Галицькій сталась ще одна ДТП з вини пішохода. 21-річний юнак переходив дорогу поза пішохідним переходом та потрапив під колесами іномарки «Рено». На щастя, пішохід відбувся синцями, тож після надання медичної допомоги, його відпустили додому.

Нагадуємо, що, відповідно до Правил дорожнього руху, пішоходам забороняється:

–    виходити на проїзну частину, не переконавшись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

–    раптово виходити, вибігати на дорогу, в тому числі на пішохідний перехід;

–    допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;

–    переходити дорогу поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

–    затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

–    рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки та відпочинку.

Окрім цього, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а, за можливості, мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *