ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров в Білорусі поговорить про Митний союз

|

7 жовтня прем`єр-міністр Микола Азаров відвідає Білорусь з одноденним офіційним візитом.

Згідно з програмою візиту, Азаров зустрінеться з президентом Білорусі Аляксандром Лукашенком. Також запланована зустріч з білоруським колегою – прем`єром країни Міхаілом Мясніковічем. Увечері ж в понеділок прем`єр повернеться до Києва, пише  Тиждень.  

Також Азаров дав інтерв`ю ТБ Білорусі. Зокрема прем`єр заявив, що уряд України вивчає досвід роботи Митного союзу і думає про приєднання до окремих технічних угод, якщо, звичайно, країни-члени МС погодяться на це.

“Ми повинні будемо з нашими партнерами переговорити, чи готові вони прийняти Україну з цією позицією”, – заявив Азаров в ефірі програми “У центрі уваги” телеканалу “Білорусь 1”.

“Три країни (Білорусія, Росія, Казахстан) протягом десяти років вели завзяті переговори, я знаю про ці переговори. Всі сторони враховували свою специфіку, свої особливості. Про щось домовилися, створили певну торгівлю, створили певні технічні регламенти, розробили базу з не менше 120 правових угод. Всі ці угоди пройшли ратифікацію, необхідні державні процедури”, – зазначив український прем`єр.

“Україна не просто ставить перед собою мету бути з країнами Європейського союзу або з країнами Митного союзу. Вона просто приречена на це співробітництво. Ми ж сусіди. У нас спільний кордон, зокрема і з Білоруссю, з Росією і з країнами ЄС. Саме географічне положення нас зобов`язує до такого всебічного співробітництва”, – підкреслив Азаров.

Як відомо, у президента Віктора Януковича також запланована низка закордонних візитів. 7 жовтня він відвідає Польщу, 9 жовтня – Туреччину.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *