ОСТАННІ НОВИНИ

Зарплата українських вчителів випередила лише колег з Індонезії

|

Українські вчителі заробляють в три рази менше, ніж польські, і в 10 разів менше американських колег. “На руки” вчителі одержують в середньому від 1970 до 3500 грн. Про це повідомляє портал bigmir)net, який до Дня вчителя (6 жовтня-авт.) порівняв статистичні дані про зарплату українських педагогів та їхніх колег із інших країн.

Як наголошується в повідомленні, вчителі в Україні заробляють близько 300 доларів на місяць. Менше цінують працю педагогів лише в Індонезії.

Проаналізувавши дані статистики, виявилось, що навіть в Росії нижній поріг зарплат педагогів у школах на 600 грн вище, ніж в Україні, а максимальний рівень зарплат перевищує український більш ніж у два рази. За даними Державної служби статистики, сфера освіти перебуває в п`ятірці найнизькооплачуваніших галузей в Україні.

Так, середня зарплата в галузі в серпні 2013 року становила 2 542 грн, скоротившись порівняно з попереднім місяцем на 440 грн. Українські вчителі й самі розповіли про свій заробіток.

За даними опитування сайту mojazarplata.com.ua більш як 7 600 українських педагогів, їхня мінімальна місячна зарплата – 2400 грн, а максимальна – до 4300 грн. Це до вирахування податків – 18%. “На руки” вчителі одержують в середньому від 1970 до 3500 грн.

Дані про зарплати вчителів узято зі звіту Організації економічного співробітництва і розвитку (OECD), Держслужби статистики України і Федеральної Служби статистики Російської Федерації, сайту Mojazarplata.com.ua. Для обчислень брався мінімальний і максимальний рівень зарплати викладачів у сфері середньої освіти у всіх країнах, окрім Росії та України. Для Росії взято дані за середньою зарплатою в країні у федеральній (максимальний рівень) і муніципальній (мінімальний) освіті.

Дані по Україні засновані на звітах Держслужби статистики і результатах Калькулятора зарплат Wageindicator сайту Mojazarplata.com.ua.

 

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *