ОСТАННІ НОВИНИ

Ілик зініціював зустріч керівників підприємств Дрогобича

|

Зустріч керівників підприємств Дрогобича – ПрАТ «Дрогобицький хлібокомбінат», Заводу залізобетонних виробів, Дрогобицького заводу автомобільних кранів, КП «Дрогобицький водоканал», КП «Дрогобичтеплоенерго», ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» відбулась 3 жовтня за ініціативи народного депутата України Романа Ілика, інформує прес-служба політика.

«Пріоритет роботи нашої команди полягає у відстоюванні інтересів підприємств на законодавчому рівні. Відновлення розвитку підприємств означає зростання кількості робочих місць, підвищення рівня заробітної плати, зниження податкового навантаження і водночас збільшення доходів до бюджетів регіону. Вважаю, що проблеми, озвучені на цій зустрічі, є типовими для більшості регіонів країни і не змінюються роками. Звідси висновок: нам необхідно змінювати підходи до вирішення давно наболілих проблем. Зокрема, ми почнемо зі змін на законодавчому рівні, які стосуватимуться захисту національного товаровиробника», – наголосив народний обранець.

Заступник директора Дрогобицького заводу автомобільних кранів В’ячеслав Стеблина зазначив –  однією з проблем, яка перешкоджає розвитку кранобудівної галузі є те, що держава не захищає вітчизняного виробника автокранів. І, оскільки законодавство таких країн як Китай є більш лояльним до експортерів, це дозволяє ввозити до нас дешевшу продукцію.

Директор заводу залізобетонних виробів Дмитро Пельтек повідомив, що через економічну ситуації в регіоні у Дрогобичі так і не розпочала роботу лінія з виробництва бруківки, в розвиток якої інвестор з Ірландії мав намір вкласти 5 млн євро. За словами директора, представники інших підприємств, які займаються аналогічним виробництвом, застосовують непрозорі схеми. До прикладу, використовують гравій невідомого походження, відповідно, – випускають значно дешевший продукт, також використовують торгову марку заводу для продажу продукції.

Окрема розмова стосувалася комунальних підприємств регіону. Так, представники КП «Дрогобицький водоканал» та КП «Дрогобичтеплоенерго» наголошували, що не можуть вести нормальну діяльність через те, що влада не компенсовує їм різницю у тарифах (йдеться про різницю у тарифах, яка виникає внаслідок того, що реальна вартість послуг, які надають населенню, є більшою за тарифи, які люди сплачують за послуги, зокрема, – теплопостачання, водовідведення). Керівники підприємств зазначили, що оновлювати обладнання та покращувати роботу з надання послуг за таких обставин неможливо. Така непродумана політика влади щодо ціноутворення призвела до того, що через борг в 1 млн грн 16 вересня ПАТ «Львівобленерго» відімкнуло КП «Дрогобичводоканал» від електропостачання.

«Тарифна політика – у руках центральної влади, яка формує її, зважаючи виключно на свої політичні амбіції. Якщо раніше тарифи встановлювали органи місцевого самоврядування і громада була активним учасником процесу, зокрема, могла висловити свою позицію на громадських слуханнях, то сьогодні місцеві органи влади, громада є лише спостерігачами і заручниками дій центральних органів влади», – зазначив парламентар.

Представники підприємств також наголосили на тому, що позитивно сприймають ініціативу створення на Дрогобиччині Асоціації «Франковий край» (асоціацію створено 24 вересня 2013 року, засновниками її є органи місцевого самоврядування). Таке об’єднання, на думку керівників підприємств, зможе більш результативно відстоювати їхні інтереси на державному рівні. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *