ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні почали більше друкувати книг російською мовою

|

Кількість книг і брошур, виданих українською мовою, порівняно з минулим роком, зросла на 8,7%. Російською ж з стало на 11,2% більше. Про це повідомляється в «Оперативних даних випуску книжкової продукції у 2013 році», опублікованих Державним комітетом телебачення і радіомовлення України з посиланням на Державну наукову установу «Книжкова плата України».

Згідно з документом, який мають в розпорядженні «Коментарі», станом на 20 вересня в Україні випущено 17 155 друкованих одиниць книг і брошур, що на 10 % більше кількості видань, випущених за аналогічний період 2012 року. Загальний їх тираж становить трохи більше ніж 46 тис. примірників.

Таким чином, загальна кількість друкованої продукції збільшилася. У назвах – на 1560 друкованих одиниць більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, загальний тираж продукції збільшився на 12819,5 тис. примірників. Зокрема, кількість книг і брошур, виданих українською мовою, зросла на 8,7% , а російською – на 11,2%. Хоча в абсолютних показниках україномовні видання поки-що зберігають лідерство: 23646,7 примірників українською мовою проти 20101,4 примірників, виданих російською мовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *