ОСТАННІ НОВИНИ

Покарання футбольної збірної України є спланованою провокацією зацікавлених осіб – експерти

|

Події під час футбольного матчу Україна-Сан-Марино на «Арені-Львів», які послужили приводом для каральних акцій ФІФА, були спланованою провокацією зацікавлених осіб. Такий був основний лейтмотив сьогоднішньої прес-конференції за участі голови Федерації футболу Львівщини Ярослава Грися, начальника управління сім’ї та молоді ЛОДА Юрія Майбороди та декана історичного факультету ЛНУ ім. І.Франка Романа Шуста.

«Рішення про санкції проти Української Федерації футболу та «Арени-Львів» було прийняте надзвичайно швидко як для такої консервативної структури як ФІФА. Хтось був надзвичайно зацікавлений у цьому», – вважає Ярослав Грисьо.

На думку трьох виступаючих, у даній ситуації переплелися як політичні, так і футболі інтереси багатьох держав. Роман Шуст, зокрема наголосив, що скандальна історія недарма трапилася напередодні визначального для України саміту ЄС у Вільнюсі і натякнув, що замовника провокації слід шукати на Сході від України.

Ярослав Грицьо додав, що ситуація у відбірковій групі до Чемпіонату світу, в якій грає українська збірна, склалася така, що зразу три країни були також зацікавлені у санкціях проти нашої збірної.

Щодо наслідків для «Арени-Львів» через санкції ФІФА, то вони швидше є іміджевими, ніж економічними.

«Два-три непроведених у Львові матчі не нанесуть аж таких серйозних збитків. Значно серйознішими і для стадіону, і для Львова може стати формування негативної міжнародної опінії нашого міста в очах європейської та світової громадськості», – заявив Грисьо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *