ОСТАННІ НОВИНИ

Наступний тиждень Львів розпочне з міжнародного симпозіуму гутного скла

|

7 жовтня у Львові розпочинається 9 Міжнародний симпозіум гутного скла. Симпозіум триватиме до 14 жовтня у Львівській національній академії мистецтв. Участь у заході візьмуть художники, мистецтвознавці та представники навчальних закладів Європи, США, Мексики, Японії, України. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цьогорічний симпозіум матиме освітнє значення через те, що художники та майстри працюватимуть на базі навчально-виробничих майстерень кафедри художнього скла ЛНАМ.

У програмі заходу заплановані презентації, лекції для студентів, майстер-класи, виставки та інші культурно-мистецькі заходи.

Мешканці та гості міста матимуть змогу відвідати ряд виставок у музеї скла, що відбудуться в рамках симпозіуму. Свої роботи представлять такі відомі майстри, як Індре Стульгайте-Крюкієне та Ремігіюс Крюкас, чиї творчі роботи показують на виставках та симпозіумах Литви, Німеччині, Росії, США, Чехії, Польщі та України.

Міжнародні симпозіуми гутного скла проходять у Львові починаючи з 1989 р. раз на три роки. У симпозіумах взяли участь понад 200 художників з 29 країн. Кожен з учасників має змогу працювати біля гутних печей з бригадою висококваліфікованих майстрів-гутників. За результатами роботи відбувається виставка, а кожен учасник залишає роботу в дарунок місту. Колекція унікальних робіт відомих художників з усього світу налічує понад 300 одиниць.

У світі існує лише декілька  музеїв, які володіють колекцією таких відомих художників-склярів сучасності, проте у жодному з них не зберігаються роботи, виконані авторами у тому ж місці підчас мистецьких форумів.

Музей скла у Львові знаходиться у самому серці старого міста на пл. Ринок, навпроти ратуші. Музей розміщений у підвалах Палаццо Бандінеллі, збудованого у XV ст. Експозиція музею складається з двох частин – історичної, де представлене скло з І-ХХ ст. і сучасної, на якій виставлені авторські роботи учасників Міжнародних симпозіумів гутного скла.

В одному з залів створено також імітацію робочого місця біля гутної печі, де відвідувачі можуть ознайомитися з процесом видування та обробки скла та відчути дух гути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *