ОСТАННІ НОВИНИ

Держреєстри Мін´юсту запрацювали

|

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно для реєстраторів відновив свою роботу

Про це «Коментарям» повідомили джерела в державному реєстрі.

«Доступ до реєстру речових прав на нерухоме майно повністю відновлено», – запевнив співрозмовник «Коментарів».

Разом з тим, як повідомили «Коментарям» у прес-службі Міністерства юстиції, станом на 14 годину відновлено роботу реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів та Єдиного реєстру довіреностей.

У повному обсязі відновлено роботу Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень.

За даними Державної реєстраційної служби України з 13 години повністю відновлена робота Державного реєстру прав на нерухоме майно.

«Швидкість відновлення роботи реєстрів нотаріусами залежить від того, наскільки оперативно користувачі звернуться до філій Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції та отримають засобами зв´язку необхідну для встановлення програмне забезпечення. Після отримання файла процедура встановлення займає кілька хвилин», – повідомили в Мін´юсті.

У Мін´юсті також наголосили, що для відновлення роботи з реєстрами користувачам необхідно звернутися до служб підтримки відповідних філій Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції та безкоштовно отримати необхідне клієнтське програмне забезпечення.

Як повідомляли «Коментарі», вчора за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп´ютерів, автоматизованих систем комп´ютерних мереж Міністерства юстиції України було відкрито кримінальне провадження. За даними ГПУ, в результаті цього була заблокована робота 12 державних та єдиних реєстрів інформаційних мереж.

Сьогодні колектив Державного інформаційного центру Міністерства юстиції заявив про рейдерське захоплення підприємства «Інформаційний центр».

Пізніше Лукаш заявила, що витоку інформації під час зломів держреєстрів не відбулося, оскільки атака була спрямована на маршрутизатори, які відповідають за передачу даних.

Також, за її словами, відновлено вже 75 % реєстрів, зокрема реєстри довіреності, та реєстри виконавчих дій. Міністр пообіцяла , що реєстри запрацюють протягом сьогоднішнього дня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *