ОСТАННІ НОВИНИ

Українським дітям в Росії можуть заборонити ходити в дитсадок

|

У Держдуму Росії внесено законопроект, який дозволяє приймати в дитячі садки і школи дітей тільки тих іноземних громадян, які зможуть підтвердити статус податкового резидента в РФ протягом всього терміну свого перебування в країні.

Про це повідомили РІА Новини в апараті нижньої палати парламенту.

Автори законопроекту Олексій Журавльов ( «Єдина Росія”) і Сергій Жигарєв (ЛДПР ) пропонують внести відповідні поправки до закону «Про освіту» з метою вирішення проблеми безконтрольного збільшення числа дітей мігрантів у дитсадках і школах.

Пропонується встановити, що мігрантам при прийомі їхніх дітей у дошкільні та шкільні освітні установи крім стандартного пакета документів буде необхідно представити документ з ФНС, що підтверджує статус податкового резидента РФ протягом всього терміну перебування на території країни.

На думку авторів, нова вимога законодавства стане в тому числі додатковим стимулом для легалізації мігрантів на території РФ, їх легальної трудової діяльності і відрахування податків до бюджету.

У пояснювальній записці наводяться офіційні дані Федеральної служби держстатистики, згідно з якими на початок 2012 року близько 2 мільйонів дітей потребувало пристрої в дошкільні освітні установи. При цьому в кінці 2011 року налічувалося близько 50 тисяч дитячих садків по всій Росії, що відповідало значенню цього показника в середині 50- х років минулого сторіччя. У містах і селищах міського типу чисельність дітей , що припадають на 100 місць у дошкільних освітніх організаціях, становило 111 осіб .

«На думку деяких експертів лише 58% російських дітей мають можливість відвідувати дитячі садки», – йдеться в документі. Одна з причин, як вказують автори ініціативи, – за останній час в дитсадках і школах різко збільшилося число дітей мігрантів з країн СНД і Середньої Азії , що в умовах обмеженості соцінфраструктури призвело до того, що брак місць стала відчуватися гостро.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *