ОСТАННІ НОВИНИ

Які професії найбільш затребувані у 2013 році

|

У першому півріччі 2013 року найбільш затребуваними виявились менеджери з продажів. За даними Дослідницького центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua, саме їх найчастіше шукали HR-спеціалісти. Рейтинг шукачів дещо відрізнявся: вакансія менеджера з продажу посіла четверте місце за кількістю запитів, а найпопулярнішою серед шукачів виявилася позиція бухгалтера.

Щодня на hh.ua обробляються десятки тисяч пошукових запитів, як з боку роботодавців, так і з боку кандидатів. Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua вирішив проаналізувати всі запити першого півріччя 2013 року та визначити, резюме яких фахівців найчастіше цікавили HR-менеджерів.

Як виявилося, роботодавці, в першу чергу, шукали менеджерів з продажу. На їх частку припадає майже 9% від загальної кількості запитів на hh.ua. На другому місці в рейтингу найбільш затребуваних роботодавцями позицій – бухгалтери та головні бухгалтери (по 3%). Четверте місце зайняли менеджери з персоналу (2,4%), обігнавши на одну позицію юристів (1,6%).

У ТОП-10 запитів також потрапили секретар, фінансовий директор, аналітик, менеджер по роботі з клієнтами та комерційний директор. Примітно, що всього на ТОП-10 популярних у HRів запитів припала тільки четверта частина від загальної кількості запитів роботодавців, а на ТОП-20 – лише 36,3%.

Статистика запитів шукачів дещо відрізняється: першу позицію займає бухгалтер (1,7% від загального числа запитів), а на другому місці – водій (1,3%). У трійку лідерів також потрапив юрист (близько 1,2%). А лідер серед запитів роботодавців – менеджер з продажу – в рейтингу шукачів опустився на четверту позицію (1,1%). Замикає ТОП-5 найбільш частих запитів претендентів позиція адміністратора (0,7%).

У першу десятку запитів увійшли аналітик, головний бухгалтер, економіст, інженер, а також продавець-консультант. Варто відзначити, що запити шукачів більш різноманітні: ТОП-20 складає лише 13,1% від загальної кількості запитів по вакансіях.

Інформація була отримана в результаті аналізу пошукових запитів на Міжнародному кадровому порталі hh.ua за перше півріччя 2013 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *