ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почали готувати військових-контрактників

|

 

У 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного урочисто розпочали навчання військовослужбовців військової служби за контрактом за фаховими напрямками та базовим рівнем підготовки. Про це повідомили у прес-службі Сухопутної Академії.

Майже 300 військовослужбовців, які навчатимуться впродовж ближчих місяців, а також викладацький та командний склад Навчального центру видового вишу вишикувались на стройовому плацу.

Після виконання Державного гімну України від керівництва вищого військового навчального закладу до військовиків звернувся перший заступник начальника Академії сухопутних військ полковник Олександр Сивак. Офіцер побажав викладачам та командирам високих результатів у навчанні та вихованні військовослужбовців за новими спеціальностями, а курсантам – наполегливості та старанності під час опанування військової науки.

«Солдати та сержанти, які зараз стоять на плацу і вже сьогодні розпочнуть вивчати військову справу, вже незабаром складуть основу, на якій триматиметься професійне Вітчизняне військо, – зазначив полковник Олександр Сивак. – Щоб гарантувати якісну підготовку цих солдатів та сержантів, нам необхідно якомога ефективніше використовувати усі наявні сили та засоби, зокрема не лише об’єкти навчально-матеріальної бази навчального центру, але й Міжнародного центру миротворчості та безпеки й Центру забезпечення навчального процесу Академії сухопутних військ». 

184-ий навчальний центр було створено 2012 року відповідно до Директиви Міністра оборони України. Спочатку у цьому навчальному підрозділі Академії сухопутних військ здійснювали підготовку військовослужбовців військової служби за контрактом, а саме фахівців інженерної справи, радіаційного, хімічного, біологічного захисту, топогеодезичного та навігаційного забезпечення. Цього року на його базі розпочали підготовку військовослужбовців й за іншими військово-обліковими спеціальностями, яка раніше здійснювалась у 169-му Навчальному центрі в смт Десна, 50-му окремому навчальному загоні спеціальної підготовки в місті Кіровоград та 865-му навчальному центрі логістики у місті Шепетівка. 

Начальник 184-го навчального центру полковник Олександр Грищук повідомив, що тепер на базі Центру, окрім попередніх спеціальностей, здійснюватиметься підготовка фахівців для танкових, механізованих, розвідувальних, високомобільних десантних, артилерійських, автомобільних, ремонтно-відновлювальних підрозділів, а також для потреб служб ракетно-артилерійського озброєння, паливно-мастильних матеріалів, бронетанкової, речової та продовольчої служб.

Загалом на базі нашого навчального центру є можливість готувати солдатів та сержантів військової служби за контрактом за 89 військово-обліковими спеціальностями, а одночасно підготовку може проходити більше 500 військовослужбовців, – зазначив він. – Цьому, зокрема, сприяє вигідне розташування навчального центру та тісна взаємодія як із Міжнародним центром миротворчості та безпеки й Центром забезпечення навчального процесу Академії сухопутних військ, так і самим військовим вишем загалом.

 

За словами полковника Олександра Грищука, термін підготовки військовослужбовців за базовим рівнем, випускники якого заміщуватимуть посади командирів відділень і взводів, триватиме один місяць, а за фаховими напрямками – півтора місяця. Це, свою чергу, покладає на викладацький та командний склад 184-го навчального центру велику відповідальність, адже за такий короткий термін курсанти мають отримати усі необхідні знання для виконання свої посадових обов’язків у військах.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *