ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають долучиться до акції «Врятуй дитині життя»

|

З 15 вересня до 15 листопада на території західних областей України, включаючи Житомирську та Вінницьку, триває благодійна акція «Врятуй дитині життя», метою якої є збір запасів крові для онкохворих дітей. Їм життєво бракує донорської крові, адже кожна дитина, що проходить курс хіміотерапії, постійно потребує переливання крові та її компонентів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Щоб здати кров, потрібно зареєструватись за номером телефону (093) 44-63-638. Волонтер супроводжує донорів до банку крові. Донором може стати особа від 18 до 45 років, котра не має медичних протипоказань та не вживає алкоголь за два дні і не палить за один день до здачі крові.

Головним організатором цієї акції є «Жіноча Січ» референтурний підрозділ ВО Тризуб ім.С.Бандери.

«Щороку для лікування дітей з онкологічними захворюваннями використовується близько 60 л еритроконцентрату та 90 л інших препаратів крові (тромбоконцентрат, свіжоморожена плазма, альбумін).

З перших днів перебування онкохворої дитина на стаціонарному лікуванні її батьки розпочинають пошуки потенційних донорів для здачі крові. Адже нерідко успіх лікування і навіть життя дитини залежить від своєчасного переливання дитині донорських еритроцитів чи тромбоцитів.

Тому в черговий раз звертаємось до громадськості з проханням активно долучатися до донорства.  Ваша кров може врятувати життя дітей», – зазначила Ірина Цимбалюк, завідувач відділу гематології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *