ОСТАННІ НОВИНИ

На модернізацію ТЕЦ-1 цьогоріч піде понад 19 млн грн.

|

На Львівській ТЕЦ-1 впродовж останніх трьох років проводять масштабні ремонтні роботи з реконструкції і модернізації основного і допоміжного обладнання. Роботи проводяться відповідно до спеціальної Інвестиційної програми, яка дала можливість провести реконструкцію електричної схеми та модернізацію частини основного обладнання теплової схеми теплоцентралі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Силами ЛМКП «Львівтеплоенерго» завершено реконструкцію та модернізацію парового котла №8. Ці роботи – не просто забезпечення надійності роботи ТЕЦ-1, це також надійне забезпечення електроенергією цілого міста.

«За останні роки на нашому комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго» було зроблено дуже великий об’єм робіт. Ми сьогодні побачили оновлену високовольтну підстанцію, яка була в аварійному стані ще три роки тому. Побачили запущений 8 котел, який був в аварійному стані і коефіцієнт корисної дії якого був 70%, а зараз – ККД піднято до 92%. Хочу зауважити, що всі ці роботи ми робимо не за кошти підприємства, а за інвестиційні кошти, дякуючи тому, що ведеться робота з НКРЕ, що виробляється електроенергія, а це дає можливість робити ремонти, щоб збільшувати надійність нашого підприємства, а воно у нас ключове», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Протягом 2013 року у ремонтні роботи на основному і допоміжному обладнанні ТЕЦ-1 було заплановано вкласти 19,3 млн. грн. З них 15,6 млн. грн – кошти на реконструкцію і ремонти теплотехнічної частини, 3,6 млн. грн. – кошти на ремонт електротехнічної частини. По електротехнічній частині проведено реконструкцію приєднаних силових трансформаторів 110/35/6,3 кВ та ПЛ-35 кВ, реконструкцію та модернізацію обладнання ПС 110/35/6 кВ та ін. Масштабні роботи проведено на теплотехнічному обладнанні ТЕЦ-1, зокрема завершено реконструкцію та модернізацію ПК-8.

«Завдяки модернізаціям, які були проведені, відсоток електроенергії, яку зможе виробити ТЕЦ-1, значно збільшується. Вся вироблена електроенергія продається в Енергоринок і використовується на власні потреби ТЕЦ-1. Це надзвичайно ефективний процес, що дозволяє паралельно виробляється тепло і електроенергію», – зазначили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *