ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам презентували українські комікси, створені молодими ілюстраторами

|

У Львові відбулась презентація мальованих історій, створених переможцями конкурсу патріотичних коміксів «українські герої». Про це повідомляє прес-служба львівської міської ради.

В якості перших результатів авторами проекту, Молодіжним Об’єднанням «Граніт», було презентовано одразу дві мальовані історії – філософську футуристичну розповідь про цінність життя та ретро-детектив за мотивами діяльності підрозділу Української Військової Організації «Летюча Бригада» у тридцятих роках 20-го століття.

«На жаль, в Україні станом на зараз немає такого напрямку, як ілюстратори коміксів, існують лише поодинокі митці. Тому, коли виникла ідея створення коміксу, ми вирішили оголосити конкурс для художників та митців, участь у якому взяли майже 80 людей. Це були не лише ілюстратори, знайшлось багато охочих допомогти нам у втіленні цього проекту», – розповів координатор проекту, член Молодіжного об’єднання «ГРАНІТ» Андрій Мочурад.

Як зазначають ілюстратори, проект буде продовжуватись, тематика коміксів нічим не обмежена, окрім того, що кожна така історія повинна містити або патріотичний елемент, або іншу високу ідею, наприклад, екологічну складову чи пропаганду здорового способу життя.

«У майбутньому ми плануємо залучати відомих ілюстраторів до співпраці над проектом, для проведення майстер-класів. У найближчих планах знайти інвесторів для подальшого випуску журналів, а наша найвища мета – створити цілий прошарок молодих українських митців, як спільноту ілюстраторів у стилі коміксів», – додав Андрій Мочурад.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *