ОСТАННІ НОВИНИ

Влада хоче перекласти відповідальність за сланцеві угоди на депутатів місцевих рад, - Сех

|

Центральна влада хоче перекласти відповідальність за угоди про розподіл вуглеводнів (щодо видобутку сланцевого газу) та за наслідки їх реалізації на депутатів місцевих рад. Про це заявила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех на громадському обговоренні щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, яке відбулося 2 жовтня у сесійній залі Львівської обласної ради.

«Угода про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» повинна пройти економічну, правову та екологічну експертизи – без цього її не можуть розглядати в сесійній залі. Я хочу запитати представників виконавчої влади: покажіть тих людей, які поставлять підписи під експертизами й будуть готові нести відповідальність за економічну, екологічну й правову складові цієї угоди. Немає таких людей… Хто захоче відповідати за «Геосервіс», за «Надра Олеська», за екологічні ризики? Тому влада хоче перекинути відповідальність на депутатів місцевих рад, зокрема депутатів Львівської обласної ради, яких можна змусити голосувати, залякати, завести на них «папку». І сьогодні цим успішно займається заступник голови Львівської облдержадміністрації Василь Бахмацький, який раніше працював у Службі безпеки України і заводив проти депутатів обласної ради так звані ОРСи, щоб потім коли потрібно – витягнути ці справи», – цитує Ірину Сех прес-служба.

Народний депутат наголосила, що спільна загроза об’єднала cхід і захід України, науковців-геологів, економістів, екологів, громадськість. «Ми не хочемо, щоб над нашою землею поглумилися. Підтримуючи такі рішення, ми повинні розуміти, що над нами є вища сила. Закликаю до мудрості і виваженості», – наголосила народний депутат.  

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *