ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можна побачити інтерактивні мистецькі твори

|

6 жовтня о 15:00 у Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Возницького (вул. Стефаника, 3) в рамках Фестивалю аудіовізуального мистецтва “ТЕТРАМАТИКА” відбудеться відкриття виставки митців з України, Польщі, Румунії і Тайваню. Про це повідомили у Національній галереї мистецтв ім.. Б.Возницького.

Фестиваль “ТЕТРАМАТИКА” присвячений аудіовізуальному та інтерактивному мистецтву. Фестиваль зосереджується на взаємодії музики і зображення та на розкритті потенціалу застосування ІТ технологій в мистецьких творах.
Вперше демонструватимуться проекти відомого молодого митця Міхая Ґреку з Румунії, який покаже відео «centipede sun», та проект «Glucose», створениний спільно з Тібо Глейзе із Франції .
Також львівський глядач зможе побачити роботи митця з Тайваню Лін Пей Чвен – професора Мультимедійного мистецтва, директора Digital Arts Lab, Національного університету Тайвані. Роботи виконані в техніці голографії, яка зараз інтенсивно розвивається у Тайвані.
Залучення глядача в сам мистецький твір відбуватиметься в інтерактивних проектах Павла Яніцького та Тамари Грідяєвої.

Програма на сайті www.tetramatyka.nurt.org.ua

Відкриття виставок
2 жовтня о 18:00 – Музей Ідей (вул. Валова, 18)

6 жовтня о 15:00 – Львівська національна галерея мистецтв ім.Б.Возницького (вул. Стефаника, 3)

8 жовтня о 18:00 – Галерея «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

9 жовтня о 18:00 – Галерея «Detenpula» (+380935129544)

Проведення аудіовізуальних перформансів
2 жовтня о 18:00 – Музей Ідей (вул. Валова, 18)

10, 11 жовтня о 18:00 – Порохова Вежа (вул. Підвальна, 4)

Лекції, обговорення, зустрічі, майстер-класи
3 жовтня о 14:00 – Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6)

10, 11, 12 жовтня о 14:00 – Галерея «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Про події:
2 жовтня будуть презентуватися відео об’єкти митців з України, Польщі, Росії та Бельгії.
Не менш цікава буде й теоретична частина фестивалю де свої лекції та розмови проведуть Марина Фоменко (Москва), Богдан Шумилович (Львів), Яніна Пруденко (Київ).
Вперше у Львові буде представлена робота Марини Фоменко. Марина є засновником та куратором Міжнародного фестивалю відео-арту «Now&After» в Москві, про який розповість вже 3 жовтня в Центр міської історії.
Окрім групових виставок будуть презентуватися два персональних проекти: звуковий об’єкт Юрія Білея «Порожнеча» (8 жовтня, «Дзиґа») та відео об’єкт Богдана Шумиловича «štuka obiektyvna» (9 жовтня, «Detenpula»).
Також вперше до Львова приїдуть митці з Німеччини арт-група blackhole-factory, які 10 жовтня окрім аудіовізуального перформансу у Пороховій Вежі проведуть майстер-клас у «Дзизі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *