Ще дві сільради Буського району закликають Львівську облраду не погоджувати угоду з «Шевроном»

|

Сільські ради села Купче та Олесько Буського району на своїх сесіях 1 жовтня 2013 року одноголосно ухвалили рішення закликати депутатів Львівської обласної ради не узгоджувати Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська», між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська». Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Громади сіл, територією яких пролягає так звана Олеська площа, вважають, що угода суперечить їхнім інтересам та загрожує довкіллю.

Зокрема, сільські ради аргументують свою позицію тим, що угода не пройшла комплексної державної експертизи, згідно з частиною 2 статті 11 Закону України «Про угоди про розподіл продукції», а також в ній не передбачено гарантій для територіальних громад на отримання не менш як 10 відсотків вартості прибуткових вуглеводнів та страхового покриття потенційних ризиків, пов’язаних з реалізацією цієї угоди.

Депутати сільських рад закликають депутатів Львівської обласної ради голосувати проти розгляду та проти узгодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська», доки не буде дотримано їхніх вимог. Нагадаємо, що сільські ради с. Гумниська та с. Новосілки Буського району на позачергових сесіях 30 вересня 2013 року закликали депутатів Львівської обласної ради, зокрема депутата-мажоритарника від свого округу Богдана Козака, не голосувати за узгодження Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська», між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *