ОСТАННІ НОВИНИ

Держінспекція забракувала та зняла з реалізації 40% перевірених продуктів

|

Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів забракувала та зняла з реалізації 40% від перевіреної кількості продуктових товарів, що реалізували у торгових мережах України. Про це повідомив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов на брифінгу під час засідання уряду у середу, передає кореспондент Укрінформу.

“Усього було перевірено близько 2 тисяч тонн продовольчих товарів, у тому числі хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів, цукру, м`яса, риби та молокотоварів, масложирової та плодоовочевої продукції, чаю та кави, продуктів дитячого харчування, а також яєць курячих. Забраковано та знято з реалізації 40% від перевіреної кількості”, – сказав Орєхов.

Зокрема, було перевірено близько 80 тонн хлібобулочних продуктів (з яких забраковано та знято з реалізації 30%, більш 200 тонн м`ясотоварів (забраковано та знято з реалізації 42%), 120 тонн молокотоварів (забраковано та знято 40%), близько 200 тонн риботоварів (забраковано та знято з реалізації 38%), близько 100 тонн масложирової продукції (забраковано 37%), близько 70 тонн плодоовочевої продукції (забраковано 42%) та 50 тонн продуктів дитячого харчування (з яких забраковано та знято з реалізації 20%).

Перевірка проводилась протягом 9 місяців цього року та було перевірено близько 9 тисяч суб`єктів господарювання в сфері торгівлі продовольчими товарами та продукцію ресторанного господарства. Не відповідність якості продукції, що реалізується, встановлено в 20% суб`єктів.

Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *